/Як вибрати купальник. Фасони закритих та спортивних моделей

Як вибрати купальник. Фасони закритих та спортивних моделей

Закриті жіночі купальники всупереч своїй назві далеко не завжди виглядають цнотливо. Найвідвертіші моделі більше нагадують роздільні комплекти, верх і низ яких з’єднані лише декоративними вставками. Є закриті купальники з спідницею або ретро-варіанти, виконані у вигляді короткого платтячка.

Подібні моделі нітрохи не поступаються за популярністю відкритим. Навпаки: саме «глухі» купальні костюми стали трендом нинішнього літа і основою колекцій провідних світових дизайнерів.

Як пише магазин https://ewashop.com.ua/biluzna/ginocha/kupalniku/, на відміну від свого сексуального відкритого побратима, закритий пляжний наряд може приховати або скорегувати недоліки фігури (обвислий живіт, зайву повноту, проблемну шкіру). Втім, стрункі дівчата в таких купальниках теж виглядають дуже ефектно.

Типові фасони закритих моделей:

1. Майо — класика з пришитими бретелями і неглибоким декольте.

2. Злитий бандо нагадує високий корсет з горизонтальною лінією по грудях — часто йде без бретелей і шлейок.

3. Закритий танкіні і суцільний халтер — є точними копіями однойменних відкритих моделей, тільки ліф і плавки тут зшиті разом.

4. Пландж — вельми відвертий і сексуальний купальник, де ліф скоріше схожий на дуже широкі підтяжки, пришиті до плавок. Через відсутність чашок і нереально глибокого вирізу вимагає від своєї власниці наявності невеликих і акуратних грудей.

5. Монокіні — такий собі гібрид закритого і роздільного комплекту. По суті — відкритий купальник, де ліф і плавки мають чисто символічні з’єднання у вигляді тасьми, бус або шнурків.

6. Свім-дрес — пляжне платтячко, яке може внизу закінчуватися короткою спідницею, притороченими до плавок, або спідницею-шортами.

Плюси закритих купальників:

  • Ховають недосконалості фігури;
  • Красиво підкреслюють вигини жіночого тіла;
  • Добре тримаються і не спадають при будь-якому незручному русі;
  • Величезний вибір різноманітних дизайнів.

Мінуси:

  • Велика частина тіла залишається без засмаги;
  • Щільніші відкритих і тому довше сохнуть.

Спортивні

Ці купальники призначені для відвідування басейну, занять водними видами спорту, серфінгом і т. д. Здебільшого вони мають закриту форму, так як одягаються не заради шикарної засмаги. Найбільш поширеною моделлю спортивних купальних костюмів сьогодні є хай-нек — з мінімальною спиною і вирізом біля шиї.

Відкритий варіант більше схожий на роздільний танк: ліф з широкими бретелями (може бути замінений топом) плюс шортики. У будь-якому випадку спортивний комплект повинен бути комфортним, щільно облягати тіло і виготовлятися з міцного зносостійкого матеріалу.

Плюси спортивних моделей:

  • Довговічність;
  • Навіть при активному русі купальник не відкриє нічого зайвого;
  • Гарна підтримка грудей великого розміру;
  • Легкий ефект утяжки.

Мінуси:

  • Не самий багатий модельний ряд
  • В такому купальнику загоряють тільки руки і ноги.

Вечірні

Ці купальники є скоріше особливим видом коктейльного наряду, ніж костюмом для плавання. Настільки нестандартне вбрання призначене для пляжних вечірок або паті біля басейну. Дані моделі покликані привернути увагу вишуканим дизайном, декором з мережив і страз, красивим блиском тканини. Купання в вечірньому купальнику небажано, хоча чисту воду басейну він переживе.