/Що характеризує якісну постільну білизну

Що характеризує якісну постільну білизну

Що характеризує якісну постільну білизну

Комфортним та затишним наш відпочинок робить оточуюча атмосфера. Спальна кімната повинна стати оазисом захисту та тиші. Речі, що знаходяться в ній повинні цьому сприяти, а, насамперед, постільна білизна. Вона має важливе значення у тому, як буде проходити ваш відпочинок. Тому, якщо ви вирішили купити новий комплект, вибирайте його уважно, читайте етикетку та характеристики на ній вказані.

У постільної білизни нема головних та другорядних обов’язкових вимог. Вони всі мають значення для гарного відпочинку. Навіть на найкращій та найм’якішій тканині вам буде некомфортно, якщо її колір не буде співпадати з вашими уявленнями про те, як повинен виглядати спальний текстиль. Наприклад, вам подобаються постільна білизна з квітковими мотивами чи в ніжних кольорах. А вам доводиться відпочивати у ліжку, застеленому комплектом яскравого кольору, помаранчевого чи салатного. Навряд ви швидко зможете заснути у такій яскравій атмосфері. Але, текстиль у таких кольорах має право на існуванні. Адже для когось, ці кольори забезпечують відчуття комфорту та захищеності у власній оселі.

Перелічимо всі характеристики, на які слід звернути увагу, вибираючи текстиль у своє ліжко.

  • Склад тканини
  • Розмір
  • Колір
  • Виробник.

Склад тканини підбирається індивідуально. Наприклад, хтось поважає тільки бавовну, а хтось у захваті від тканин з синтетичними волокнами. Наприклад, постільна білизна з ранфорсу, бязі або сатину у більшості виробників має виключно натуральний склад. Всі перелічені тканини виготовлені з бавовни. Відрізняються вони тільки щільністю та плетінням ниток.

Тканини полісатін, полікотон та мікросатин у своєму складі мають синтетичні добавки. Якщо їх небагато, то якість відпочинку не постраждає. Постільна білизна з цих тканин гарно переносить прання, її колір з часом не тьмяніє. За нею легко доглядати, а коштує вона недорого. Саме тому, текстиль з тканин з синтетичними добавками набуває все більшої популярності.

Та дамо вам невеличку пораду. Якщо ви хочете відпочивати на практичній білизни з тканин, у складі яких є синтетичні нитки, звертайте увагу на кількість їх у зрівнянні з бавовною. Адже, якщо ця цифра перевищує 50%, навряд чи ваш відпочинок буде комфортним та затишним. Така постіль буде погано вбирати вологу і ви будете відчувати дискомфорт.

Решта характеристик підбирається індивідуально. Розмір – під ліжко, а колір – за смаком. Головне, догодити всім членам родини.