/Центри розвитку дітей в Києві: куди віддати дитину вчитися

Центри розвитку дітей в Києві: куди віддати дитину вчитися

З чого почати розвиток дітей дошкільного і молодшого шкільного віку? Фундамент інтелектуального виховання закладається в сім’ї батьками, але цього недостатньо для повноцінної підготовки дитини до успішного навчання, самореалізації в майбутньому. Розвиток інтелекту має багато граней, в тому числі психологічне виховання, соціалізація, що потребують професійного підходу. Оптимальні умови для всебічного розвитку створені в центрах розвитку дітей в Києві. Залишається тільки вибрати освітній центр, який використовує найбільш підходящу методику.

Розвиваючі курси для дітей в Україні. Плюси і мінуси популярних методик

Сучасні навчальні центри для школярів і дошкільнят класифікують відповідно до методів навчання, напрямку розвитку. Серед них є:

  • школи навчання іноземним мовам;
  • спортивні клуби;
  • творчі гуртки (вивчення прикладної творчості, різних видів мистецтва, театральної майстерності і т.д.);
  • інженерні гуртки (архітектурний, конструкторський та ін.);
  • науково-дослідні заняття (археологічні, біологічні);
  • заняття, спрямовані на розвиток конкретних розумових здібностей (школа швидкочитання, уроки ментальної арифметики).

Деякі центри в Києві об’єднують відразу декілька видів занять, позиціонуючи себе як курси всебічного розвитку дітей. Вони пропонують цілий список розвиваючих занять: уроки математики, читання, письма, природознавства, іноземних мов, музики, хореографії, творчі заняття. Батьки можуть записати малюка на комплексну програму або вибрати кілька напрямків на свій розсуд.

Найбільшою популярністю сьогодні користуються не навчальні заняття, а методики, що розвивають інтелект, що розкривають розумовий потенціал, унікальні інтелектуальні можливості, таланти.

Розвиток дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Плюси і мінуси популярних методик

У Києві особливою популярністю користуються такі розвиваючі програми:

1. метод Монтессорі;

2. курси швидкочитання;

3. ментальна арифметика.

Яка із них приносить більше користі? Методика Монтессорі активно використовується в дошкільному розвитку дитини. Її принципи:

  • розвиток самостійності, дисципліни, уваги;
  • тренування дрібної моторики, підготовка руки до письма;
  • розвиток логіки, аналітичного, раціонального мислення.

Суть занять в тому, що створюється середовище, в якій дитина сама вибирає собі заняття, намагається вирішити поточні завдання. Мінусом методики вважається недостатня увага творчій (правій) півкулі. Не дає методика і досвіду командної роботи, так як кожен вихованець наданий самому собі. Зате метод Монтессорі успішно застосовується в навчанні дітей з порушенням розвитку нервової системи (при аутизмі).

Навчання швидкісного читання в Україні викликає навколо себе багато суперечок. Дитячі курси зі швидкісного читання в Києві проводяться для учнів початкової школи та старшокласників. Аргументи на користь цієї розвиваючої методики:

  • тренування зорової пам’яті;
  • тренування зорової уваги;
  • підвищення швидкості мислення;
  • висока швидкість читання.

З такими здібностями школяр швидше справляється з домашніми завданнями, менше часу витрачає на вивчення літератури, великих обсягів інформації з різних дисциплін. Однак є і суттєві мінуси швидкочитання. Страждає якість читання. В процесі побіжного прочитання будь-якого літературного твору за межами уваги опиняються такі важливі деталі, як художній стиль автора, докладний опис героїв, природи, тонкощі діалогів. А всі ці речі відіграють величезну роль у розвитку мислення, літературних здібностей учня. При швидкочитанні відсутнє уявне промовляння тексту, яке часто заважає зоровому сприйняттю. Але через вербальне відображення інформації не працює уява, фантазія. Педагоги рекомендують курси швидкочитання не використовувати до тих пір, поки дитина не навчиться самостійно без запинок читати, розуміти і аналізувати текст, грамотно писати.

Як вибрати кращий центр розвитку дитини в Україні? Принципи навчання дітей

Чого ми чекаємо від розвиваючих курсів для дітей? Що там будуть:

1. розвивати дитячий розум і навчальні навички;

2. поступово привчати до дисципліни, відповідальності за результати своєї діяльності;

3. формувати правильну самооцінку;

4. розвивати здатність ставити цілі, справлятися з важкими завданнями;

5. спілкуватися, будувати взаємини з дітьми, учителем;

6. мотивувати, направляти.

Що з цього може запропонувати школа ментальної арифметики Соробан® в Києві? По-перше, вона гармонійно розвиває правопівкульні, лівопівкульні здібності, самостійне різнобічне мислення. По-друге, в школі створені ідеальні умови для підготовки учнів до адаптації в школі. Щоб зацікавити малюків, в навчанні використовуються комп’ютерні ігри, нестандартний підхід до проведення уроків. Ще один плюс — це універсальність методики для учнів різного віку (5-11 років) Тобто вона забезпечує ефективний дошкільний розвиток дитини, школярам допомагає розвивати таланти, покращувати успішність.