/Електричні рушникосушарки

Електричні рушникосушарки

У ванній кімнаті полотенцесушитель грає кілька важливих ролей. По-перше, — це, виходячи з назви, сушка вологих рушників. По-друге, — він виступає батареєю і обігріває кімнату, бореться з підвищеною вологістю.

Вибір відповідного рушникосушильника повинна здійснюватися за такими критеріями.

1. Розташування. Для житлових кімнат, коридору, кухні — існують, призначені для цих кімнат полотенцесушитель. На жаль, підключити їх до труб водопостачання стане дуже проблематичним, так як в систему опалення їх врізати заборонено. У приватному будинку, на відміну від квартири, таких проблем не виникне, оскільки такі будинки найчастіше відпадають за допомогою газового котла, до яких можна підключити різне устаткування. У невеликій ванній кімнаті краще всього використовувати маленький полотенцесушитель. Якщо ж площа кімнати велика, то і сушитель треба вибирати досить великий. Традиційно сушитель встановлюється на стіну, але є і такі моделі, які монтуються до підлоги. Можлива установка сушитель разом з радіаторами опалення.

2. Нагрівач. За типом нагрівального елементу полотенцесушитель ділять на водяна і електрична.

Водяний. Такий тип сушителя йде практично у всіх будинках. Його перевагою є те, що за його роботу нічого не потрібно платити. Недоліком послужить те, що влітку в багатьох житлових будинках відключають гарячу воду.

Електричний. Електричний тип сушителя дає можливість встановить його в будь-якій кімнаті. Ніяких обмежень в будь-яких видах житла відсутні. Недоліком же послужить підвищення електроспоживання. Хоча в деяких випадках, наприклад в приватному будинку при неможливості підключитися до базового котла, цей тип рушникосушки виходить економічніше.

До плюсів можна віднести те, що вони не бояться води, температура нагріву комфортна в 60 ° С, надійний захист від напруги. Все кабелю заховані в спеціальні вологозахищені трубки.

То який же сушитель віддати перевагу?

Якість приладу буде залежати від фірми виробника. Якщо в будинку часті відключення гарячої води, то краще віддати перевагу електричної моделі.

Альтернатива — варіант поєднаний водяна і Електричні рушникосушарки. Система являє собою дві лінії, одна використовує як теплоносітель- воду, друга — електрику. Як правило, водна лінія йде по периметру і підключена до труб, електрична йде всередині контуром зигзагоподібно і працює від мережі.

3. Матеріал.

• У сушителів з нержавіючої сталі труба дуже міцна, товщиною не менше 0.3 см. Відмінно переносять перепади в водопостачанні. Недолік таких труб — велика вага.

• Труби з чорного металу. Такі труби не мають захисту проти корозії. Можуть використовувати тільки в будинках, де немає перебоями з гарячою водою.

• Мідні труби відмінно віддають тепло. Стійкі до погано очищеній воді. Також міцні, як і нержавіючі, але значно легше. Проти корозії в них використовуються гальваніка.

• Латунні труби виготовлені з міді з домішками олова, цинку і т. Д. Не стійкі до гідравлічних ударів. Для внутрішнього захисту використовується хромування. Не дуже підходить для житлових приміщень.

4. Форма. За формами сушитель бувають найрізноманітніші: драбинки, зигзаги, П і М-образні. Вибираючи форму, потрібно враховувати параметри кімнати.

5. Встановлення.

• Бічна установка. Саме стандартне розташування рушникосушки.

• Нижня установка. Підійдуть, якщо напір води дуже хороший.

• Діагональна установка. При такому вигляді йде найбільша віддача тепла. Потребує реконструкції проводки.