/Бензопили — надійність перевірена часом

Бензопили — надійність перевірена часом

Технологічний прогрес не стоїть на місці і сільське господарство не виключення. З кожним роком все більше і більше з’являється технологічних інновацій, які не лише покращують якість роботи, але й економлять час. Проте, незважаючи на велику кількість новинок, все ще залишаються і використовуються інструменти, актуальні і донині. Одними із таких приладів є бензопили. Їх універсальність полягає в простоті будови та швидкості виконання роботи, саме тому на даний час існує дуже багато виробників цих інструментів. Ви можете здійснити вибір бензопили в Trudovik, де представлений широкий асортимент відомих брендів.

Види та особливості бензопил

Для того, щоб бензопила слугувала довго і надійно, слід обирати перевірених виробників, які виготовляють товари з міцних матеріалів. Бензопила використовується як і в домашніх умовах, так і професійно (будівництво, лісозаготівлі тощо). Слід визначити, для яких видів робіт потрібна бензопила, і відповідно до них обрати клас інструменту. Зважаючи на рівень складності, бензопили поділяються на:

  • Професійні. Використовуються для складних промислових робіт, з використанням потужних двигунів. Забезпечують довготривалий режим роботи. Для такого інструменту потрібна фахова підготовка, а також фізична витривалість, оскільки сам інструмент досить габаритний. Окрім того, потрібно забезпечити наявність різноманітних систем антивібрації.
  • Напівпрофесійні бензопили. Є універсальними приладами, які використовуються в різних сферах. Особливо підходять для сільськогосподарських робіт, на лісозаготівлях та будівництві. Також широко використовуються в комунальних роботах.
  • Побутові. Бензопили невеликої потужності та прості у використанні. Застосовуються в домашніх роботах: при заготівлі невеликої кількості дров та будівельних роботах помірної складності. Це спричинено короткотривалим режимом роботи. Підходять для будинку, саду. Зазвичай невеликого розміру та ваги, що дозволяє легко транспортувати інструмент.
  • Бензопили спеціального призначення. Такі інструменти зазвичай використовують рятувальники у надзвичайних ситуаціях, а також комунальні служби для обрізки дерев (висоторізи). Такі бензопили обладнані кабелем з розпильною шиною та ланцюгом на кінці.

Слід пам’ятати, що при збільшенні рівня складності робіт, варто обирати бензопили з більшою потужністю. Також важливими є характеристики кожної моделі окремо, оскільки, незалежно від класу, деякі виробники вдосконалюють та полегшують експлуатацію виробів.

Правильна експлуатація та догляд за бензопилою

Перш ніж починати працювати з бензопилою, потрібно пам’ятати деякі особливості інструменту, а також його комплектації. Варто детально ознайомитися з інструкцією.

  • Для початку правильно запустити бензопилу, попередньо встановити і відрегулювати гарнітуру. Потрібно дати бензопилі попрацювати з малими обертами до години часу, зробити декілька нескладних пропилів. Відтак перейти до повноцінної роботи. В подальшому для надійної роботи інструмента потрібний належний догляд за ланцюгом.
  • Для того щоб добре прогріти деталі бензопили (шина, ланцюг, зірочка) потрібно витратити певний час. Таким чином змастити всі деталі маслом.
  • Не варто використовувати бензопилу для робіт, де потрібна більша потужність інструменту.
  • В роботі обов’язково використовуйте засоби захисту (маску, захисні навушники, каску, антивібраційні рукавиці, цупкий одяг та захисне взуття).

Обираємо бензопилу правильно

  • Найважливіша справа — підібрати бензопилу для тих видів робіт, які вам потрібні. Слід враховувати потужність двигуна, якість комплектуючих, клас бензопили. Це компенсує вам зайві витрати.
  • Звертати увагу на гарантійне обслуговування, правильність його оформлення та сервісне обслуговування в цілому.
  • Варто зазначити, що брендові виробники дбають про репутацію товарів, тому забезпечують клієнтів якісними інструментами та умовами їх утримання.

Переваги бензопил

Переважна більшість інструментів, які використовуються в сучасному виробництві та господарстві, безумовно електричні. Проте бензопили також мають багато переваг:

  • Насамперед, це економічність. Сьогодні різні виробники вдосконалюють бензопили, зменшуючи кількість вихлопних газів. А також зменшують кількість витрат палива в нових моделях.
  • Потужність. В бензопилах використовують двотактний двигун внутрішнього згоряння. Він дозволяє працювати з високою продуктивністю і при цьому використовувати менше ресурсів.
  • Зручність. Завдяки мобільності бензопили, її можна використовувати без стаціонарного джерела енергії. Тобто, бензопила підходить для використання на відкритій місцевості: для різноманітних садових і лісових робіт.

Отож, купуючи бензопилу, звертайте увагу насамперед на брендового та перевіреного виробника. Таким чином ви отримаєте гарантовано якісний інструмент з довгим терміном експлуатації, що збереже ваші витрати.