/4 основних причини для купівлі смартгодинника

4 основних причини для купівлі смартгодинника

Розумні гаджети набувають усе більшої популярності серед користувачів різних вікових груп. Люди старшого віку використовують їх для контролю за станом здоров’я, молодь — для управління улюбленими музичними треками та відстежування прогресу на тренуваннях.

Якщо ви теж замислюєтесь про купівлю такого пристрою, то в статті знайдете кілька аргументів «за». Залишиться лише вибрати та замовити відповідний смарт-годинник.

wide_pic.jpg

Моніторинг стану здоров’я

Тренд на здоровий спосіб життя та регулярні тренування автоматично призводить до необхідності контролю стану організму. Розширений спектр функцій девайса дозволяє вчасно відстежити потенційні проблеми.

  1. Пульс — відстежується за допомогою світлодіодів видимого світлового та інфрачервоного діапазону. З урахуванням цих даних деякі моделі годинників можуть визначати приблизний рівень сатурації та навіть знімати ЕКГ.
  2. Якість сну — якщо користувач не знімає годинник вночі, то пристрій відстежить тривалість сну в різних фазах: глибокій та поверхневій. Також система промоніторить кількість пробуджень, насиченість крові киснем. На базі сформованих звітів будуть надані рекомендації для покращення ситуації із засинанням та якістю сну.
  3. Розумний будильник — якщо смартгодинник контролює тривалість та фазність сну, то чому б йому не розбудити користувача в оптимальний момент? Технологія розумного будильника дозволяє більше не встановлювати час для пробудження. Пристрій самостійно проаналізує вранішню фазу поверхневого сну та визначить найкращий момент для спрацювання м’якої, але відчутної вібрації в корпусі годинника.

Прогрес у тренуваннях

Прихильники активного способу життя використовують смартгодинники для того, щоб контролювати стан свого організму під час навантажень. Що вміє розумний годинник у спортивній сфері?

  1. Підраховує кількість пройдених кроків, переводячи їх в приблизну відстань. Ця функція доступна й для велопрогулянок, плавання, катання на роликах.
  2. Деякі пристрої мають десятки спортивних режимів, які можна запускати вручну для більш точного визначення кількості кроків і спалених калорій.
  3. Під час пробіжки пристрій фіксує карту треку з картографуванням: із перепадами висот, довжиною окремих відрізків, якістю дихання та сатурації. Це дозволяє змінити темп тренування, щоб не зашкодити здоров’ю.

Безконтактна оплата

Якщо в пристрої є NFC, то можна просто прикласти годинник до термінала, щоб оплатити покупку. Це зручніше, ніж діставати смартфон або картку з кишені щоразу.

Синхронізація зі смартфоном

Якщо постійно тримати активним з’єднання смартгодинника та телефона, то можна отримувати повідомлення, нагадування та дзвінки в режимі реального часу. Це зручно, якщо ви часто пропускаєте важливе через те, що смартфон знаходиться не під рукою.

За допомогою гаджета можна перемикати музичні треки в плеєрі смартфона, а також робити класні селфі з друзями, просто натиснувши кнопку на годиннику.