/Фруктовий чай — це купаж різноманітних ягід, листів, фруктів, квітів

Фруктовий чай — це купаж різноманітних ягід, листів, фруктів, квітів

Він гармонізує та придає яскравості напоїм. Вони привертають увагу особливим смаком і запахом. Наповнення смачним ароматом відбувається завдяки вмісту натуральних шматочків фруктів і квітів.

Основою для таких напоїв є гібіскус (суданська троянда), цитрусові рослини, кориця. Насичений колір суданської троянди не потребує додаткових барвників, а фруктові напої мають високий вміст органічних кислот, вітамінів С і Р та широкий спектр мікроелементів. Фруктовий чай з гібіскуом зменшує спрагу, зміцнює імунітет, нормалізує кров’яний тиск, зміцнює судини, очищає організм від шлаків, знижує рівень холестерину в крові, благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.

При виборі фруктового чаю покупці зустрічаються з продуктами, що містять тільки шматочки фруктів або такі, де є рослинні компоненти з доведеними цілющими властивостями. Такі напої готуються легко та швидко. Вода підігрівається до 80-85 градусів, окріп використовувати не рекомендується. Фруктову суміш настоюють та процежують. Більшість листів і плодів в процесі сушіння не втрачають своїх корисних властивостей томучай зі шматочками фруктів принесе максимум користі широкому колу споживачів: дітям, підліткам, дорослим, літнім осібам, а також вагітним жінкам. Протипоказань для фруктових чаїв немає.

Купуючи чай з фруктами доцільно звернути увагу на наступні моменти: склад продукту, наявність ароматичних добавок ідентичних натуральним, різкість аромату, ціну (справжній чай коштує недешево). Ринок фруктових чаїв в Україні представлений чисельними виробниками, серед яких «ISLA», «Julius Meinl», «Althaus», «Basilur», «Comptoir», «Curtis», «Tee Schnaider», «TOTTI Tea». Ці виробники уважно ставляться до якості та асортименту напоїв. Саме тому на ринку з’являються нові види фруктових чаїів — з чайного дерева, апельсину, стиглої вишні, мигдалю та ін.

Оцінити смак напоїв дозволяє колекція «Фруктовий коктейль» фірми Basilur, що складається з натуральних компонентів і ароматизаторів без додавання чайного листа. Продукція упакована в картонні коробки та бляшані банки. Гідним вибором є ароматний фруктовий чай «Julius Meinl» колекція Мультифрукт, що складається з суміші квітів гібіскуса, яблука, шипшини, цедри апельсина, бузини і кориці.

Шанувальникам різноманітності та експериментів рекомендується спробувати фруктова суміш «Althaus Guanabana». Напій має привабливі солодкуваті ноти й одночасно насичену трав’янисту кислинку. Такий чай володіє дивовижним смаком і ароматом свіжого яблука, гібіскусу, шипшині, календули, стиглого ананаса, пряної лакриці і молодого листя бамбука.

У більшості випадків фруктові чаї пропонуються розсипними у банках та кортоних коробочках. Але сучасні виробники дарують можливість використовувати улюблені напої у пакетиках, фільтр-пакетах та саше-пакетах. Чайні порції зібрані індивідуально у фольгову або паперову упаковку, що дозволяє споживати напої не тільки вдома а й в корпоративних цілях.