/Аналіз крові на каріотип у Києві у лабораторії ІГР ЛАБ

Аналіз крові на каріотип у Києві у лабораторії ІГР ЛАБ

Аналіз на каріотип — специфічний метод лабораторної діагностики, що дозволяє визначити порушення хромосомного набору людини. Під час аналізу визначається:

  • кількість хромосом;
  • будова хромосом.

На підставі даних, отриманих за результатами каріотипування, визначаються найбільш поширені хромосомні патології, які можуть бути причиною безпліддя, звичного невиношування вагітності, народження дітей з важкими вадами розвитку і спадковими хворобами.

Навіщо потрібен аналіз на каріотип?

Організм людини — це певний набір хромосом, який іменується поняттям каріотип. Кожен каріотип — це 46 хромосом. Кожна хромосома несе в собі гени, які відповідають за спадковість.

Під час аналізу на каріотип вдається виявити порушення порядку розташування фрагментів хромосом і визначити, як грубі хромосомні порушення, так і типові порушення у хромосомній структурі.

Будь-які порушення каріотипу у людини викликає складні вади розвитку, які в 95% випадків не сумісні з життям. Це викликає самовільне переривання вагітності на ранніх термінах.

Приблизно 5% вагітностей з хромосомними порушеннями доношують до кінця вагітності. В результаті на світ з’являються новонароджені з хромосомними аномаліями, які провокують різні пороки розвитку.

Що стосується дорослих, то у більшості хромосомні порушення можуть не проявляти себе протягом усього життя. Досить часто сама людина вважає себе повністю здоровою і навіть не підозрює, що у нього є які-небудь генетичні дефекти, які він може передати своєму потомству.

Саме тому аналіз на каріотип рекомендується робити при плануванні вагітності, навіть в тому випадку, якщо у пари немає жодних проблем зі здоров’ям.

Кому слід пройти аналіз на каріотип?

Аналіз на каріотип може здати кожна бажаюча людина. За особливими показниками хромосомні дослідження проводяться:

  1. в разі безпліддя неясного генезу;
  2. при наявності у анамнезі 2 і більше викиднів;
  3. в разі раніше народжених у сім’ї дітей з вадами і аномаліями розвитку;
  4. якщо у одного або обох батьків, а також їхніх родичів є генетичні захворювання;
  5. в разі дитячої смертності дітей в сім’ї на першому році життя;
  6. в разі, якщо у дитини у сім’ї діагностована затримка розвитку, як фізичного, так і розумового.

В обов’язковому порядку аналіз на каріотип проводиться у донорів статевих клітин для виключення ризику передачі від донора майбутній дитині важких хромосомних патологій.

Де здати аналіз крові на каріотип у Києві?

Каріотипування — метод дослідження, для проведення якого не потрібна особлива підготовка. Забір матеріалу для аналізу виконується на ситий шлунок. Для отримання максимально точних результатів дослідження рекомендується:

  • відмовитися від прийому спиртних напоїв;
  • мінімізувати стреси;
  • відмовитися від прийому лікарських препаратів, які можуть спотворити результати діагностики.

Якщо виникла необхідність зробити аналіз для визначення каріотипу, зверніться до лабораторії ІГР ЛАБ. У нас ви зможете здати аналіз в максимально комфортних умовах і отримати результати дослідження у стислі терміни.

Переваги лабораторної діагностики у лабораторії ІГР ЛАБ:

  1. доступні ціни;
  2. максимально точні результати аналізу;
  3. повна конфіденційність;
  4. можливість розшифровки результатів аналізу лікарями клініки.