/Ортопедичні матраци для комфортного сну

Ортопедичні матраци для комфортного сну

Якщо «начинка» вашого матраца збивається в грудку, або з нього випирають пружини, або він постійно з’їжджає з ліжка, то прокинетеся ви абсолютно не відпочив, та ще й обзаведетеся болями в спині. Щоб уникнути цього, поставтеся до вибору спального місця з особливою увагою, а зробити це ви можете просто перейти за посиланням.

Кращим варіантом для комфортного відпочинку буде ортопедичний матрац. Однак зараз з’явилося безліч моделей з пружинами і без них, з різними типами наповнювачів, різного ступеня жорсткості. Зайдіть в звичайний або інтернет магазин ортопедичних матраців — у вас буквально очі розбіжаться від великої кількості варіантів. Тому визначте для себе ряд аспектів, за якими станете орієнтуватися.

По-перше, потрібно враховувати статура і вага людини, який буде відпочивати на цьому матраці. Людям великим і повним підійдуть жорсткі або помірно жорсткі пружинні моделі, якщо хочеться купити безпружинні, то вона повинна мати жорсткість вище середньої. Тоді як худорлявого людині з невеликою масою тіла потрібно матрац м’якший. Дитині краще придбати досить жорсткий, а ось для літніх людей вибирайте м’який.

Наступний аспект — розмір виробу. Як правило, на стандартні ліжка продаються моделі довжина яких варіюється від 180 сантиметрів до двох метрів, а ширина: від 80 до 90 сантиметрів. Так що, купуючи матрац на вже наявну ліжко, попередньо виміряйте її. При необхідності виробники виготовляють ортопедичні матраци на замовлення, які ідеально підійдуть саме для вашої спальні.

І, нарешті, наповнювач. Він є і в пружинних моделях, де грає роль настильного шару, і в безпружинних (і настилочний, і опорний шари). Найвищу вартість зараз мають матраци з натурального латексу. Цей матеріал виготовляють зі спіненого соку каучукового дерева, яка проходить процес обробки в промислових міксерах і пресових формах. З рідкого каучуку виходить спінена перфорована подушка, що володіє високою повітропроникністю, пружністю і еластичністю.

Наступний за популярністю наповнювач — кокосове волокно. Якщо матрац виготовлений тільки з нього, то він виходить дуже жорстким, тому, щоб зробити його м’якше, проводять просочення койри латексом.

Не здають позицій (через дешевизну) і поролонові матраци. Однак тривалість їх служби невелика, та й про ортопедичні властивості цього матеріалу не поговориш. В якості альтернативи може бути використаний струттофайбер, в якому поліестерове волокно (з нього виготовлений поролон) комбінується з вовною і бавовною. Матраци з цим наповнювачем мають середню ступінь жорсткості, служать довше поролонових, а коштують лише трохи дорожче.