/Все про піцу “Пепероні”

Все про піцу “Пепероні”

Піцу “Пепероні” сміливо можна назвати улюбленицею багатьох. Поєднання ковбасок, томатного соусу, моцарели і трав підсилює смакові відчуття і додає в них трохи пікантності. Піца користується популярністю і серед гостей “MonoПіца” в Житомирі, посилання на сайт – https://zhitomir.monopizza.com.ua/ в каталозі до неї можна вибрати найрізноманітніші доповнення або зупинити свій вибір на класичній варіації. Далі розберемо  в чому полягає секрет піци “Пепероні”, що зробив її всесвітньо популярною..


Як з’явилася піца “Пепероні”


Перед тим як приступити до вивчення нюансів приготування цієї популярної піци, пропонуємо трохи заглибитися в історію. Є кілька версій того, як з’явилися ці ласощі. Неаполітанці стверджують, що саме в Неаполі про цю піцу заговорили вперше. Можливо це так, але ось тільки набір інгредієнтів трохи не сходиться. 

Є й інша версія. Подейкують, що “Пепероні” справді вигадали італійці, але ті, що емігрували до Америки. Це більш правдива версія, тому що вже тоді піца подавалася з уже відомою багатьом начинкою. У той час емігрантам доводилося нелегко, а італійці з метою додаткового заробітку займалися тим, що справді вміли, – готували смачну піцу на тонкому коржі та з класичним набором продуктів. 


Секрети оригінальної піци


Як і будь-яка піца, “Пепероні” готується на основі трьох головних компонентів:

  • Тонкий корж за спеціальним рецептом. Дотримуючись класики, товщина коржа не повинна перевищувати 2 міліметри.
  • Класичний томатний соус, але з додаванням трав, наприклад, орегано і базиліка, а також перцю для більш пряного і гострого смаку.
  • Начинка, де головний компонент – це ковбаска пепероні, яка має насичений вогненний післясмак.

Усі компоненти для начинки беруть у рівних пропорціях, що й дає змогу сповна насолодитися тим самим смаком. Справжнім гурманам так і не вдалося вибрати одного автора “Пепероні”, тому ця піца існує у двох версіях: неаполітанській та американській.

Крім звичної начинки, любителі експериментів часто додають у піцу оливки, гриби, перець або зелень. Це робить ласощі ще цікавішими, але вітається не всіма шанувальниками оригінальної піци.

В “MonoПіца” можна вибрати таку варіацію “Пепероні”, смакові якості якої перевершать усі очікування. Вона безсумнівно буде з пікантними нотками, хрусткою скоринкою і гострим соусом. Так само піцерія надає безкоштовну оперативну доставку піци в будь-який район міста.