/Південна Корея затримала вантажне судно, яке прямувало з КНДР до Росії

Південна Корея затримала вантажне судно, яке прямувало з КНДР до Росії

Берегова охорона Південної Кореї за підозрою в порушенні санкцій ООН проти КНДР затримала біля свого південного узбережжя у водах Японського моря вантажний корабель без прапора, який прямував до Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Повідомляється, що затримане 3000-тонне судно DEYI прямувало до Росії з Північної Кореї через Китай, а сама операція відбулась минулої суботи. 

На борту корабля перебували 13 осіб, у тому числі капітан, громадянин Китаю, та члени екіпажу з Китаю й Індонезії. 

Оскільки на вимогу правоохоронці екіпаж відмовився зупинити судно, берегова охорона Південної Кореї примусово перемістила його до південно-східного порту Пусан і змусила пришвартуватись на рейді порту. 

У південнокорейському МЗС повідомили, що наразі уряд країни в тісній координації зі Сполученими Штатами проводить розслідування ймовірного порушення затриманим судном резолюцій Ради Безпеки ООН щодо Північної Кореї в частині постачання до КНДР заборонених вантажів.

У повідомленні також ідеться, що правоохоронці наразі не можуть підтвердити, що перевозить судно, оскільки екіпаж відмовляється відкрити вантажний трюм.

Yonhap нагадує, що резолюція ООН 2397, прийнята в 2017 році, дозволяє Південні Кореї затримувати, перевіряти та арештовувати будь-яке судно в її територіальних водах, яке підозрюється в забороненій діяльності з КНДР.