/Гуманітарні організації призупиняють доставку їжі в Газу після ізраїльського авіаудару

Гуманітарні організації призупиняють доставку їжі в Газу після ізраїльського авіаудару

Через загибель семи гуманітарних працівників, які були вбиті в результаті ізраїльських авіаударів в Газі, кілька благодійних організацій призупинили постачання продовольства палестинцям, які опинилися на межі голоду.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Як зазначається, загибель працівників World Central Kitchen загрожує звести нанівець зусилля США та інших країн, спрямовані на відкриття морського коридору з Кіпру для допомоги, щоб полегшити ситуацію на півночі Гази.

За даними Кіпру, кораблі з 240 тоннами допомоги від благодійної групи повернулися з Гази всього через день після прибуття. Інші гуманітарні організації також призупинили свою діяльність в Газі, заявивши, що пропонувати допомогу занадто небезпечно. Ізраїль дозволив лише незначні поставки продовольства і предметів першої необхідності на північ Гази, де, за словами експертів, голод неминучий.

Серед загиблих в результаті ударів в ніч на понеділок – троє громадян Великої Британії, громадяни Польщі та Австралії, громадянин з подвійним канадсько-американським громадянством і один палестинець. Ці країни надавали ключову підтримку Ізраїлю, і деякі з них засудили ці вбивства.

Головнокомандувач ізраїльської армії генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що Ізраїль проведе власне розслідування цього авіаудару.