/Rakuten Symphony та Kyivstar підписали протокол про наміри розвивати Open RAN для відбудови України

Rakuten Symphony та Kyivstar підписали протокол про наміри розвивати Open RAN для відбудови України

Rakuten Symphony, дочірня компанія провідного технологічного конгломерату Rakuten Group, і Київстар – найбільший телеком оператор України, дочірня компанія міжнародної групи VEON, оголосили про підписання протоколу про наміри розвивати в Україні технологічне рішення Rakuten Symphony’s Open Radio Access Network (Open RAN).

Протокол про наміри засвідчує прагнення обох компаній розвивати технології Open RAN від Rakuten і 5G, з метою відбудови цифрової інфраструктури України. Перші кроки для реалізації співробітництва компанії планують здійснити вже в 2024 р. Київстар і Rakuten Symphony наразі співпрацюють над визначенням сфери застосування технологій 4G і 5G Open RAN.

Підписання протоколу про наміри відбулося в Токіо 19 лютого під час японсько-української конференції зі сприяння економічному зростанню та реконструкції України, в присутності прем’єр міністра Японії Фуміо Кісіда та прем’єр міністра України Дениса Шмигаля, а також Хайдекі Хірами, EVP, COO and CSO компанії Rakuten Symphony і Сергія Корсунського, посла України в Японії.