/Гостинная — окно в космос

Гостинная — окно в космос

Для обробки вітальні ми використовували сучасні будівельні суміші, екологічні водно — дисперсійні фарби, гіпсокартон, зносостійкий ламінат. Для оформлення стін вибрали білу фарбу на основі акрилу і фактурні шпалери перлового відтінку — їх поєднання допомагає уникнути монотонності, зробити інтер’єр більш стильним.

Головним художнім елементом всієї композиції, його домінантою, стало настінне панно під умовною назвою «Вікно в космос». Ця авторська аерографія з фантазійним зображенням незвіданих планет і зірок укладена в оправу з округлою гіпсокартонної конструкції. В результаті створюється ілюзія того, що прямо з кімнати відкривається вид в далекі позаземні світи. Ретельно була продумана і схема освітлення. З міркувань естетики електропроводку ми протягнули приховано, виконавши в товщі стін спеціальні канавки. На стелі закріпили підвісну гіпсокартонну конструкцію закругленою форми. За її кордоні поклали LED — стрічку з м’яким приглушеним світлом, при якому комфортно дивитися телевізор або слухати музику. В середині стельового кола помістили незвичайну люстру з прикрасами у вигляді кристалів, схожих на заморожені крапельки води.А навколо неї вмонтували точкові лампи: вони розходяться від центру по спіралі, подібно до зірок далекої галактики. У просторій вітальні вільно помістилися кутовий якісні дивани фабрики Лісма габаритами 2700 × 1800 мм, меблева стінка довжиною 4700 мм і журнальний столик розміром 700 × 700 мм. Розташування м’яких меблів в центрі -дуже актуальний прийом планування житлового простору, тим більше що в даному випадку це не завадить господарям і їх гостям вільно переміщатися по кімнаті і проходити в їдальню і кухню. Меблева стінка, телевізор з колонками та інша аудіо — і відеоапаратура розміщені по одній лінії під самісінькою стіною, що не загороджують вікна і не ускладнюють проходу до них. Оскільки інших корпусних меблів тут немає, в приміщенні досягається хороша акустика.

Одним з найголовніших питань під час вибору дивана або м’які куточки для залу стає те, як він буде виглядати в вашому інтер’єрі. Оскільки нинішній ринок м’яких меблів може запропонувати широкий асортимент самих різних моделей.

З цієї причини вибір тільки ускладнюється. Зрозуміло, найкращим варіантом дивана вважається кутова модель. Такий диван прекрасно впишеться в будь-який інтер’єр. Однак підійде такий предмет м’яких меблів виключно для великих і не заставлених іншими меблями кімнат. Оскільки габаритні обсяги у таких диванів дуже великі. Безумовно, цей диван відрізняється величезною кількістю корисних функцій. Наприклад, він добре згладжує кути приміщення. Часто моделі подібних диванів оснащені різними відкидними столиками, книжковими поличками або різноманітними предметами декору, а іноді і барами. Безумовно, це одна з найкращих моделей для прийому гостей.

Безумовно, найважливішим фактором є те, для якої кімнати підбирається диван. Якщо це маленьке приміщення — необхідно, щоб диван був компактним. Якщо ж приміщення має витягнуту прямокутну форму, рекомендується розмістити диван біля найменшою стіни. Таким чином він гарніше впишеться в інтер’єр, а також не притягне до себе зайвої уваги. У разі оформлення невеликої кімнати, важливим аспектом є і механізм розкладання дивана, а також білизняний відсік. Оскільки в малогабаритних кімнатах необхідно використовувати максимум корисного простору. У кімнаті квадратної форми прекрасно виглядає кутовий диван невеликого розміру.

Особливу виразність інтер’єру може надати поєднання трьох тонів, різних за насиченістю: наприклад, світлого, темного і нейтрального.

Світлий плінтус добре поєднується з темним покриттям підлоги, якщо стіни теж світлі.