/Здача квартири в оренду без посередників

Здача квартири в оренду без посередників

Якщо є у власності житло, в якому не планується проживати, можна здавати його в оренду. Однак варто враховувати кілька правил, щоб в подальшому не виникло проблем і непередбачених ситуацій.

Плюси і мінуси

Для початку треба вирішити, а чи варто взагалі пускати незнайомців у свій будинок. До головних переваг можна віднести:

1. Постійний дохід. Неважливо, житло подобово в харкові або на тривалий термін здана квартира, вона буде приносити щомісяця додатковий дохід.

2. Хтось буде здійснювати нагляд за майном і забезпечувати порядок.

3. Комунальні послуги нараховуються, навіть якщо в квартирі ніхто не проживає. Багато господарів покладають на мешканців обов’язок платити за рахунками.

Недоліків таку ж кількість. До них відносяться:

1. Обмежений дохід. Підвищення цін на оренду може привести до втрати мешканців.

2. Ризик наштовхнутися на недобросовісність: несвоєчасну оплату оренди, псування майна, конфлікти з сусідами і шум в пізній час.

3. Шахрайство.

Юридичний бік питання

Щоб убезпечити себе від шахраїв і інших проблем, необхідно укласти з майбутніми наймачами договір. У нього повинно входити інформація:

1. Особисті дані сторін: імена, прізвища, по батькові, паспортні дані, дати народження.

2. Умови оплати: розмір виплат, які терміни, питання про прострочення, комунальні послуги.

3. Опис інтер’єру приміщення, меблі, ремонт, техніка.

4. Додаткові умови: домашні тварини, відвідування гостей та інше.

Це допоможе врегулювати взаємовідносини орендодавця і квартиронаймача. За дія договору господар квартири зобов’язаний щорічно платити податок в розмірі до 13%. Тільки в цьому випадку всі виниклі питання можна буде вирішити юридично через суд, та зняти однокімнатну квартиру в харкові подобово

Покрокова інструкція

Для того, щоб швидко і правильно здати квартиру, важливо дотримуватися порядку. Всього кілька простих кроків:

1. Укомплектувати повний пакет документів: паспорт, права на власність, довідку про відсутність заборгованостей, техпаспорт квартири, письмова згода власника.

2. Створити та розповсюдити оголошення. Воно повинно містити: адреса, характеристику приміщення, вимога до жителю, вартість, контактну інформацію.

3. Організувати зустріч з претендентами і показ здається приміщення.

4. Укладення договору.

До вибору мешканця потрібно ставитися з усією серйозністю, щоб уникнути неприємностей. Краще за все шукати через знайомих або родичів. Це дасть додаткову гарантію платоспроможності і сумлінності майбутніх мешканців.