/Жіночий ремінь — модний аксесуар

Жіночий ремінь — модний аксесуар

Жіночі шкіряні ремені — як правильно носити і який ремінь вибрати. Читайте докладніше в статті

Технічно, ремінь — це елемент костюма, який являє собою довгу шкіряну, або металеву стрічку, оснащену металевою пряжкою (застібкою). У жіночій моді ремінь — це стильний аксесуар, цінується не стільки за свою функціональність, але за естетику і надання особливої ​​родзинки навіть самому простому костюму. Купити ремінь жіночий можна як у магазинах одягу, так і онлайн.

Давня історія цього аксесуара, любов сучасних жінок і стилістів до нього, привели до створення незліченної кількості моделей і варіантів виконання.  

До речі, відразу варто обмовитися, що головний герой нашої розповіді — саме ремінь, а не пояс. Їх відмінність полягає в наявність пряжки, яка дає можливість самостійно регулювати довжину ременя. Ремінь, також, може виготовлятися з щільних і навіть твердих матеріалів (наприклад, металу), а пояс — це м’який матерчатий клапоть, вільно підв’язують навколо талії або пояса.

Історія цих двох аксесуарів має одні витоки.

Перші ремені з’явилися тисячі років назад Примітивний, але настільки функціональний, він був придуманий ще в початку Бронзового століття, коли люди ходили в шкурах і тільки дізналися про те, що таке метал (з якого, до слова, виготовляються пряжки й кріплення сучасних ременів).

Ні, до перших поясам метал прямого відношення не має. Вони становили собою ліану, стрічку шкіри або деревної кори, пов’язану навколо пояса. У підтягнутою поясом шкурі чоловікам було комфортніше і зручніше на полюванні.

Призначення. Чоловіки носять ремені тільки на поясі з брюками, а для жінок існують моделі на талію. Вони комбінуються з брюками, спідницями, сукнями, светрами, туніками й т.д.

Ширина. Моделі для чоловіків, в основному 3-4 см. У той час як жіночі моделі можуть бути як зовсім вузькими — від 0,5 см, до широких десятисантиметрових (на талію).

Довжина. Відповідно призначенням, довжина теж буває різною. Однак, якщо розглядати тільки ремені для брюк, спідниць, джинсів і т.д., середня довжина для чоловіків становить 68 — 170 см в талії, а для жінок — 60 см до 110 см.

Сторона кріплення. Ще одна відмінність полягає в тому, з якого боку застібати жіночий ремінь: часто отвори на ньому знаходяться праворуч, а пряжка зліва. У той час, як в моделях для чоловіків пряжка завжди розміщується на правій стороні, а отвори — на лівій.

Модельний ряд. Чоловічі ремені — це, в основному, вироби з натуральної або екошкірі в класичному дизайні. Моделі для жінок представлені в широкому асортименті. Вони виготовляються в самих різних формах, відтінках, фактурах, з використанням помітних декоративних елементів.