/Нитки для в’язання гачком влітку

Нитки для в’язання гачком влітку

Які літні нитки найкраще підходять для в’язання гачком влітку? Звичайно, бавовна, але не тільки! Найчастіше для в’язання використовується вовна, але тримати теплу пряжу в (зпітнілих) руках, коли на вулиці тридцять п’ять градусів, не найбільше задоволення. З цієї причини багато людей віддають перевагу легким ниткам для в’язання. На сайті «Все для рукоділля Mnogonitok» https://mnogonitok.com/ua/prjazha-dlja-vjazanija є великий асортімент ниток — деякі з них варто відзначити окремо.

Бавовна

Це текстильне волокно, зроблене з плодів рослини, з якої воно й отримало назву. Як вовна, бавовна може бути скручена, прикрашена перлами, спортивна, букле та ін. Бавовна може бути використана для в’язання різноманітних виробів: чи то для одягу, чи для меблів.

Вона ідеально підходить для виготовлення одягу, домашнього декору, прикрас для ванної кімнати та кухні, а також для дитячих речей, амігурумі.

Перлина — бавовна з блискітками

Двошарова бавовна, злегка скручена, блискуча, дуже м’яка і шовковиста на дотик, дає об’єм та рел’єф роботі. Це класична пряжа, дуже міцна, легко обробляється, доступна в широкому діапазоні кольорів.

Пряжа підходить для в’язання модного одягу, прикрас для меблів або вишивки, включаючи хрестом, для ручного шиття. Можна прати вручну або в машині при низьких температурах.

Шовк

Дуже цінна пряжа. Шовк виробляють із слизу тутового шовкопряду. Він може бути сирим, грубим і непрозорим або м’яким і блискучим.

Незважаючи на не досить дешеву вартість, шовк є одним з найбільш улюблених природних ниток. Використовується для спортивного або елегантного одягу, він завжди дуже витончений. Із шовку в’яжуть шкарпетки, шалі, дитячий одяг та тонкий трикотаж. Він стирається вручну у холодній воді з обратного боку при середній або низькій температурі.

Лен-бавовна та лен-віскоза

Нитки із змішаної льонної тканини поєднують в собі властивості льону (свіжість, блиск, зносостійкість) та бавовни (легкість обробки, м’якість, міцність) або віскози (пластичність та блиск). Пряжа ідеально підходить для виготовлення спортивного одягу, а також красива у більш витонченій версії.

Льняна та віскозна пряжа злегка нерівномірної форми яскравих кольорів підходить для створення як жіночого, так і чоловічого модної одягу. Прати можна при температурі 30 ° С з програмою для делікатних тканин.

Окрім перелічених, є ще акрилові змішані нитки для в’язання. Також літом в’яжуть із стрічки, джуту та плетених канатів, які добре підходять для виготовлення модних жіночих торб.