/Як підвищити мотивацію до навчання в покері

Як підвищити мотивацію до навчання в покері

Коли справа доходить до поліпшення своєї гри в покері, багато хто з нас страждають від недостатньо сильної мотивації. Зовнішня мотивація у вигляді дeнeг і більш високого вінрейт, звичайно, буде працювати, але лише деякий час. У даній статті ми б хотіли розповісти вам про те, як розвинути постійний джерело внутрішньої мотивації, яка допоможе вам більш якісно підходити до вивчення гри.

Причини відсутності мотивації
Багато гравців вважають, що їм не вистачає мотивації для результативної роботи над грою. Цьому є дві причини, які можуть бути легко усунені за допомогою стратегічного підходу.

Першою причиною низької мотивації є відсутність швидких результатів вашої роботи, а саме, прибутку. Для того щоб оцінити ваш прогрес в покері, потрібен великий обсяг вибірки, та й з нею інформація не обов’язково повинна бути максимально достовірною. Проблему вирішує спілкування з іншими гравцями на форумах або в чатах. З ними ви можете обговорювати стратегію і обмінюватися руками. Таким чином, ви будете спілкуватися з людьми, які зможуть об’єктивно оцінити рівень вашої майстерності, що буде допомагати вам тримати цей рівень, поки ви не побачите результати вашої роботи в грошовому еквіваленті.

Другою причиною низької мотивації є відсутність інтересу до вивчення гри. І знову ж таки, нудьга — результат відсутності прогресу. Коли ви тільки починали вивчати покер, було купа цікавого матеріалу. Як тільки отриманих знань стає достатньо, вивчення покеру починає здаватися нудним, тому що з’являється почуття, що ви повторюєте одне і те ж знову і знову. Шлях до прогресу лежить глибше. Ви повинні шукати нові ідеї, заново відкривати для себе гру, що буде стимулювати вас рости далі. І знову ж таки, одним з рішень цієї проблеми є розбір стратегії і рук в компанії однодумців.

Якість vs Кількість
У покері є безліч областей для роботи, з яких можна скласти цілий список. Це контбети, гра в трібет потах, стіли блайндов, блеф, напів-блеф, колли, потенційні шанси, зворотні потенційні шанси, тільт, розрахунок шансів, читання карт гравців і т.д. Наявність такого списку і розуміння на базовому рівні, що включає в себе кожна область, допоможе вам в навчанні, але лише в деякій мірі.

Якщо ви хочете стати краще, ваше навчання повинно бути якіснішим, а не кількісним. Це призводить нас до головного питання у вивченні покеру: «Наскільки глибше я можу копнути?»

Ось приклад такої прогресії: Припустимо, ви вирішили вивчати контбети. Ви можете розділити їх на «в позиції» і «без позиції». Далі ви можете розглядати контбети в залежності від глибини стека, текстури флопа, типу опонента (лузово / пасивного або тайтово / агресивного). Чим більше ви вдаєтеся в деталі, тим більше ви дізнаєтеся сам процес навчання.

Аналіз рук
Аналіз рук може займати різний час, в залежності від того, наскільки глибоко ви його проводите. Ви можете визначити діапазон опонента, свій діапазон, як слід грати з такими діапазонами, як ця інформація вплине на гру на майбутніх вулицях. Потім ви можете повернутися на крок назад і подумати про те, що б ви робили, якби грали проти іншого опонента, на іншому флопі або при іншій глибині стеків і знову виконати ту ж роботу.

Чим глибше ви аналізуєте руку, тим більше їжі ви даєте своєму мозку у вигляді докладної інформації про те, як грати в різних ситуаціях. Хочете грати краще в трібет-спотах на префлопе? Тоді виберіть 25 рук, з якими ви трібетілі на префлопе і детально розберіть їх. Якщо кожна з них займе у вас 12 хвилин, то вам буде потрібно всього 5 годин, щоб розібрати все. Після цього ви можете поділитися результатами аналізу з іншими гравцями і подивитися на їх коментарі. Це тільки допоможе вашому розумінню гри.

Наскільки краще ви станете грати, якщо будете витрачати по п’ять годин на детальний розбір рук, що потрапляють під один критерій? Швидше за все, трохи. А тепер уявіть, якщо ви будете аналізувати руку за багатьма критеріями. У вас будуть виникати нові ідеї, що буде ще більше мотивувати вас і не давати нудьгувати. І кілька годин навчання пролетять, як пара хвилин.

Мотиваційне коло
Сенс полягає в тому, щоб створити замкнене коло між мотивацією і оцінкою вашої роботи. Вивчення і обговорення нових ідей з іншими гравцями буде штовхати вас вивчати ще більше і глибше, одночасно забезпечуючи вас мотивацією і соціальним тиском для продовження навчання.