/Що таке мислення переможця і чому воно так важливо в покері?

Що таке мислення переможця і чому воно так важливо в покері?

Ваше мислення відповідає за те, як ви ставитеся до гри. Коли ви звертаєте увагу на певні шаблони свого психічного стану, незалежно від того, чи йде мова про гру в покер або вашого особистого життя, ви починаєте розуміти, як ваш стан впливає на процес прийняття рішень. Усвідомлення і уважність — перші кроки до розвитку професійного покерного мислення. Як тільки до вас приходить усвідомленість, ви розумієте, що можете контролювати і працювати над власним способом мислення, яке безпосередньо впливає на ваші результати.

Більшість гравців в покер зазвичай наймає тренерів, щоб працювати над стратегією, і деколи повністю ігнорують роботу над такими важливими емоційними перешкодами, як тільт, занепокоєння, стрес і відсутність мотивації.

3 рівня образу мислення в покері
1-й рівень — Мислення риби: орієнтованість тільки на результат. Якщо ви виграєте дeньгі, це добре, якщо програєте, це погано.
2-й рівень — EV мислення: орієнтованість на створення + EV ситуацій.
3-й рівень — Професійне мислення: орієнтоване на процес і має в своїй основі хороші сильні звички, такі як збалансована дієта, регулярні заняття спортом, медитація, прослуховування мотивуючої музики або книг, повне уникнення відволікаючих чинників під час гри. Дотримуючись такого здорового мислення, у вас буде більше шансів стати набагато кращим гравцем в покер.

Як розвивати здорові звички?
Існує кілька вправ, виконуючи які як за столом покеру, так і в повсякденному житті, можна поступово розвинути більш здоровий спосіб покерного мислення.

Перша вправа це запитати у «майбутнього себе», який вже домігся поставлених цілей і розвинув усі здорові звички: «Що потрібно почати робити зараз, щоб стати краще?»

Відповіді можуть бути такими: «Більше і старанніше працювати над грою, стежити за своїм харчуванням або змінити частоту чек-рейза і т.д.». Створіть контрольний список і використовуйте його як щоденну / щотижневу мотивацію для себе, щоб стати більш успішною людиною і гравцем в покер.

Ще одна корисна вправа — сценарій «ідеального дня». Уявіть собі, що з себе представляє ваш найкращий день, коли ви дотримуєтеся А-ігри і відчуваєте себе прекрасно з самого ранку до моменту, коли ви лягаєте спати. Подумайте про всі ідеальних діях і вчинках, які ви могли б зробити за цей день, щоб підготувати себе до гри. Потім порівняйте цей прекрасний день з реальністю і знайдіть ті області, які потребують поліпшення.

Що робить гравця успішним?
Суворий режим дня є одним з головних умов плюсовій гри в покер. Наприклад, ваш план на тиждень міг би виглядати так: 25 годин на гру в покер, 15 годин на навчання, 2 години заняття з тренером, 6 годин на розбір рук і т. Д. Гравці, які дотримуються такого специфічного режиму, точно знають , коли вони будуть готові перейти на наступний рівень.

З боку може здатися, що гравці, які безпробудно Гринда, мають більший успіх за столами, ніж ті, які проводять багато часу за навчанням, тому що грають більше. Зрештою, що працює над грою гравець наздожене і навіть перевершить такого гриндера. Адже справа не тільки в тому, наскільки старанно ви працюєте за столами, навчання поза столів не менш важливо. Вам потрібно робити все, що в ваших силах, інакше прогрес зупиниться, і ви залишитеся позаду.

Те, що ви найбільше не хочете робити, швидше за все, саме те, що вам потрібно робити в першу чергу. Саме таким опором зазвичай виправдовується страх, що не дає вам рухатися до успіху. Тому, що б ви не відкладали, це може саме те, що вам потрібно зробити, щоб перейти на наступний рівень. Погляньте своєму страху в очі.

Одна велика мета
Починайте завжди тільки з однієї мети. Наприклад, ви хочете поліпшити свій вінрейт або піднятися на ліміт вище. Що б ви робили для досягнення цих цілей?

Гравці в покер часто дуже багато уваги приділяють стратегії і тактиці, і повністю забувають про психологічний аспект покеру, який за своєю суттю є фундаментом, впливаючи на всі інші аспекти вашої гри.